Zal ik me even voorstellen?

Mijn naam is Jessica van Roekel - van Hunnik, 39 jaar, geboren in Rhenen en sinds 2006 woon ik in Ede. Ik ben getrouwd met Jos van Roekel, moeder van een zoon van 14 en een dochter van 9 jaar.  Samen genieten we enorm van kamperen op vakantie en leuke uitstapjes maken. Zelf houd ik ook erg van muziek en dansen.

Fotograferen is begonnen als hobby. Als kind kocht ik altijd een wegwerpcamera en later kreeg ik van mijn ouders een camera met fotorolletje. Maar eerst ben ik Sociaal Pedagogisch werk gaan studeren en heb een paar jaar met gehandicapten gewerkt. Daarna kwam ik toch weer in aanraking met fotografie en heb ik een langere tijd gewerkt bij een fotostudio en in april 2012 ben ik voor mezelf begonnen.

Tijdens de start van mijn eigen fotostudio heb ik een opleiding gevolgd bij de Fotovakschool in Apeldoorn. Na veel bruidsfotografie gedaan te hebben ben ik me ook meer gaan specialiseren in kinderfotografie, newbornfotografie en zwangerschapsfotografie. Eigenlijk vind ik alles leuk, als ik maar mensen blij kan maken met een heleboel fotomomentjes ;-)


Mijn Werkwijze

Met passie, enthousiasme, geduld en oog voor detail probeer ik bij iedere fotoshoot de mooie en vrolijke Fotomomentjes vast te leggen. Zoals bij newbornfotografie staat de pasgeboren baby centraal en zorg ik dat die het lekker warm en fijn heeft. Ik gebruik zachte materialen en neem de tijd om een mooi, puur en teder fotomomentje vast te leggen. Bij baby's en kinderen is het ook heel belangrijk dat ze het fijn vinden om op de foto te gaan. Vaak kan iets vertrouwds meenemen helpen of eerst een kort momentje spelen met elkaar. Met geduld en rust probeer ik ze zo spelenderwijs op een mooie, spontane manier te fotograferen.  En bij gezinnen, familie, vrienden/vriendinnen, loveshoot of bruiloft is zowel poseren als zoeken naar de spontane momenten. Op een natuurlijke, creatieve en sfeervolle manier probeer ik alles vast te leggen wat ik zie.


De naam Fotomomentjes

Bij alles wat ik fotografeer ben ik altijd op zoek naar mooie Fotomomentjes die mij aanspreken. De naam Fotomomentjes is dan ook wel een woord die ik stiekem best vaak gebruik..."Even tijd voor een Fotomomentje!" In Fotomomentjes zit mijn naam "Jessica" verwerkt. Ik wordt vaak door vrienden en familie "Jes" genoemd dus vandaar dat het niet Fotomoment, maar Fotomomentjes was geworden. Het vlindertje van mijn logo is mijn gezin, het bestaat namelijk uit 2x een "E" en 2x een "J", dat zijn al onze voorletters. Ook staat een vlinder voor ontwikkelingen, groei en het ontpoppen tot iets prachtigs. Het leven staat ook niet stil en is iets bijzonders. Er is genoeg moois te zien en er is altijd ruimte voor groei en ontwikkeling. Met fotografie probeer ik dan ook altijd nog door te groeien en een foto maken zie ik steeds opnieuw als iets moois creëren.